Autók, játékautók és egyebek

2015. április 07. 12:22 - Tommi

Ellenvélemény

Olvastam a minap egy blogbejegyzést (szerencsére az írója sem cikként hivatkozik a saját maga által kreált karakterrengetegre), ami arról szól, hogy tiltsák be Magyarországon a raliversenyeket. Ha végigolvassátok, kiderülhet, hogy ennél nagyobb baromságot kitalálni sem lehet.

A pontokba szedett érvek közül talán csak az utolsóval tudok egyet érteni, hiszen meg lehetett nézni a rali VB-n is Ken Block szereplését. Attól, hogy valakinek pénze van, még nem fog tudni vezetni. Ezt most nem azért írom, mert én akkora sofőrtehetség lennék, de a közutakon is megmutatkozik ez.

Szóval. A blogszerző hivatkozik Ferjáncz Attilára, ebből két dolog következik. Vagy nagyon jól tud hazudni, vagy tényleg elég idős ahhoz, hogy ne csak annyira emlékezhessen rá, hogy valamikor MNASZ-elnök volt, meg úgy emlegetik, mint az örökös bajnokot. DE. Ha nem hazudik, hanem tudja, kicsoda Ferjáncz (Ranga, Simor, Hideg János... satöbbi), akkor tudhatná azt is, hogy Magyarországon több, mint 50 éve létezik a rali valamilyen formában, ebből közel 40 éve a ma megszokott formában, külön vett etapokkal és gyorsasági szakaszokkal. Hivatkozik a környezetszennyezésre is, mint betiltásra okot adó tényező. A zárt pályás versenyek is ugyanolyan környezetszennyezőek, csak ha ott kicsúszik a pályáról egy versenyző, nem pusztít fákat és bokrokat, mert nincsenek. A nézők ott is termelnek szemetet. Az állatokat ugyanúgy megzavarhatja a zaj. Egyébként az adott linken érdemes a kommenteket is megnézni, nem én vagyok az egyetlen, aki nem ért egyet vele.

Halálesetek bármikor történhetnek, hiszen az autózás és főleg az autósport veszélyes üzem. Ezzel az erővel tiltsák be a Dakar-ralit is. Meg lehet nézni a statisztikákat, sajnos idén is életét vesztette egy motoros. Szóval ezzel is kár példálózni.

És ezzel most nem azt akarom mondani, hogy a blogszerző hülye. Azt sem, hogy az én véleményem a helyes. Egyszerűen nem értek vele egyet, mert a legtöbb érve számomra légbőlkapott.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://petrolmaniacs.blog.hu/api/trackback/id/tr477347202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Autók, játékautók és egyebek
süti beállítások módosítása